19 mars 2022
12:00

Bälaryds IK

Referat: Solberga GOIF - Bälaryds IK

Vi lyckades ta vår andra gruppspelsseger i Toyota Cup när Solberga GOIF besegrades på Sokogsvallens konstgräs i Nässjö. Segersiffrorna skrevs till slut till stabila 0-3 (0-1). Detta i en match som man väl bäst beskriver vår insats som stabil. Spelmässigt var detta ett par snäpp sämre än förra matchen mot Gripenberg men inte ska man sitta och vara alltför gnällig när man vunnit en fotbollsmatch med 3 bollar och vädret dessutom var gudomligt gott. Nej, det ska man inte. Men hur som haver så var iallafall våra 25 första minuter allt annat än bra. Vi kom inte in i det alls. Vi agerade slarvigt och stressigt och hade väldigt svårt att vårda boll. Solberga var det spelmässigt bättre laget i inledningen av matchen men lyckades egentligen bara pröva vår målis Alexander Josefsson ordentligt vid ett tillfälle under första halvlek och dset var i sjunde minuten när Josefsson gjorde en bra räddning på ett vasst skott. I övrigt var vi stabila bakåt även om vi hade svårt att få till nåt vettigt framåt. Men sista 20 minuterna började vi hitta allt mer rätt. Spelet började flyta bättre, vi igång lite bollrull och därmed även lite vassa anfall framåt. I 33:e minuten blev Mihael Soldan fälld i straffområdet och domare Bujar Kuroshi tvekade inte att döma straff. Denna förvaltades på bästa sätt av Gentijan Preteni som satte dit bollen på ett säkert och fint sätt fram till 0-1 som sedan stod sig halvleken ut.

Killarna var int6e helt nöjda i halvtidspausen och vi pratade ihop oss om det som behövde justeras och det gjorde susen. Andra halvlek blev bättre från vår sida. Vi hade överlag bra kontroll på spelet och agerade stabilt. Vi rullade även upp en del fina anfall emellanåt. I mitten på halvleken blev det sedan ett par direkt matchavgörande minuter. I 67:e minuten hade Solberga en riktig kanon i stolpen men istället för 1-1 där så satte vi istället 0-2 bara nån minut senare genom Mudhar Zain som avslutade behärskat framför mål på assist från Mihael Soldan. Ett fint anfall där många spelare var inblandade. Och bara fem minuter efter det, i minut 75, avgjorde vi matchen definitivt när Perparim Preteni satte dit 0-3 på målvaktsretur efter att Mihael Soldan i förstaläget varit inne och tagit kamp med målisen på inlägg. Om Soldan lyckades nicka bollen bakåt till "Parre" eller om målisen boxade den var inte helt lätt att se. Soldan själv visste inte heller efteråt. Men mål blev det och 0-3 blev som sagt även slutresultatet.

Som sagt, en stabil insats av oss. Vi kan prestera ett par snäpp bättre och det får vi försöka plocka fram nästa helg. Ty i och med segern så är det upplagt för en ren gruppfinal mot IK Vista kommande lördag. Vista har precis som vi vunnit sina två inledande matcher i gruppen. Men nu suger vi på segerkaramellen en liten stund, tränar bra tillsammans under veckan och så tar vi nya tag när det är match igen.